Britt-Marie var här - teater / Kulturhuset Hav & Land

Britt-Marie var här - teater

I samarbete med Riksteaterföreningen i Sotenäs presenterar vi nu den varma teaterföreställningen Britt-Marie var här med Marianne Mörck i alla roller.

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Britt-Marie var här är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman, just nu aktuell med kritikerrosade Vem är rädd för Virginia Woolf? på Helsingborgs Stadsteater samt tidigare succéerna Påklädaren på Dramaten och Egenmäktigt förfarande på Scalateatern i Stockholm.

Barntillåten
Längd: 2 tim 0 min
Språk: Sv.
Text: Ej
Genre: Live Theatre

Visningar

poster6

Sön 22 oktober kl 16:00 | Salong 1

Ordinarie öppettider Tis - Tors 10-17